Academic Thesis

Basic information

Name Akimoto Masayuki
Belonging department
Occupation name
researchmap researcher code
researchmap agency

Title

有色米のポリフェノール含量と抗酸化能の測定

Bibliography Type

Joint Author

Author

菊池 奈緒美, 松本 かおり, 堀 聖一, 長谷川 哲也, 秋元 雅之.

OwnerRoles

Summary

千葉県東金市産の稲(Oryza sativa subsp. Japonica)から採取した赤米及び黒米を用いて、総ポリフェノール量、プロアントシアニジンならびにアントシアニン量を測定し、併せてDPPHラジカル消去能による抗酸化能の測定を行った。赤米は、ラジカル消去活性が高い傾向を示したことから、有色米の抗酸化成分としてポリフェノールが関与し、赤米ではプロアントシアニジン、黒米ではアントシアニンが主成分であった。

Magazine(name)

J. Holistic Sci.

Publisher

Volume

10巻

Number Of Pages

2号

StartingPage

23

EndingPage

32

Date of Issue

2016/10

Referee

Exist

Invited

Not exist

Language

Japanese

Thesis Type

Research papers (academic journals)

International Journal

Domestic

International Collaboration

ISSN

eISSN

DOI

NAID

Cinii Books Id

PMID

PMCID

URL

Format

Url

Download

Not Downloadable

J-GLOBAL ID

arXiv ID

ORCID Put Code

DBLP ID

Subject1

Subject2

Subject3

Major Achivement

Main Achievement