Academic Thesis

Basic information

Name Akimoto Masayuki
Belonging department
Occupation name
researchmap researcher code
researchmap agency

Title

東金産有色米エタノール抽出液のポリフェノール含量と糖質分解酵素阻害活性に関する研究.

Bibliography Type

Joint Author

Author

芝田裕磨, 小西久実, 大原厚祐, 松本かおり, 長谷川哲也,秋元雅之.

OwnerRoles

Summary

東金産赤米と黒米には、糖質分解酵素阻害活性があることが判明した。これらの総ポリフェノール含量とα-グルコシダーゼ阻害活性およびα-アミラーゼ阻害活性に相関性が認められた。また、有色米の炊飯による加熱調理は、総ポリフェノール含量と糖質分解酵素阻害活性を低下させることが明らかになった。

Magazine(name)

J Holistic Sci

Publisher

Volume

15巻

Number Of Pages

2号

StartingPage

19

EndingPage

31

Date of Issue

2021/10

Referee

Not exist

Invited

Not exist

Language

Japanese

Thesis Type

Research papers (academic journals)

International Journal

Domestic

International Collaboration

ISSN

eISSN

DOI

NAID

Cinii Books Id

PMID

PMCID

URL

Format

Url

Download

Not Downloadable

J-GLOBAL ID

arXiv ID

ORCID Put Code

DBLP ID

Subject1

Subject2

Subject3

Major Achivement

Main Achievement